Oktay usta’nın tavuk çorbası tarifi nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve besleyici bir tavuk çorbası hazırlamak isteyenler için Oktay Usta'nın denenmiş tarifi, hem pratik hem de lezzet garantisi sunuyor. Tüm malzemelerin uyumunu ve pişirme sırlarını içeren bu rehber, sofralarınıza şifa katacak.

26 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Tavuk Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 adet bütün tavuk (yaklaşık 1,5 kg)
  • 2 adet havuç
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 litre su
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 demet maydanoz
  • 1 limonun suyu

Hazırlanışı:


  • Tavuğu geniş bir tencereye alın ve üzerine 2 litre su ekleyin
  • Kaynamaya başladıktan sonra oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın
  • Havucu ve soğanı dörde bölerek tencereye ekleyin
  • Sarımsakları, defne yaprağını, karabiberi ve tuzu ilave edin
  • Kısık ateşte tavuk yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1,5 saat pişirin
  • Tavuk piştikten sonra tencereden alarak didikleyin
  • Tavuk suyunu süzün ve tekrar tencereye alın
  • Tel şehriyeyi ekleyip 10 dakika pişirin
  • Didiklenmiş tavuk etlerini çorbaya ekleyin
  • İnce kıyılmış maydanozu ve limon suyunu ilave edin
  • 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın

Püf Noktaları:

  • Tavuğun üzerindeki köpükleri mutlaka alın, böylece çorba daha berrak olur
  • Çorbayı kaynatırken kısık ateş kullanın
  • Limon suyunu en son ekleyin, böylece vitaminleri kaybolmaz
  • İsteğe bağlı olarak bir kaşık tereyağı ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Yanında limon dilimleri ve kırmızı pul biber ikram edin
  • Taze ekmek veya lavaş ile servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;