Oktay usta'nın altın sarısı mercimek çorbası nasıl yapılır?
Kırmızı mercimeğin en lezzetli hallerinden birini sunan bu özel çorba tarifi, hem besleyici hem de pratik bir akşam yemeği alternatifi. Tereyağında kızdırılan nane sosuyla tamamlanan bu nefis çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.
Oktay Usta'nın Altın Sarısı Mercimek Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak kırmızı mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı ince ince doğrayın, havucu ve patatesi küp küp doğrayın. 2. Bir tencereye zeytinyağını alın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. 4. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. 5. Kırmızı toz biber ve kimyonu ekleyip karıştırın. 6. Yıkanmış mercimeği ve sıcak suyu tencereye ekleyin, tuzunu ilave edin. 7. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 8. Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin. 9. Ayrı bir tavada tereyağını eritin, naneyi ekleyip kızdırın. 10. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine nane sosunu gezdirip servis yapın. Püf Noktaları:
Bu tarifle altın sarısı rengi ve kıvamıyla enfes bir mercimek çorbası hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun! |






.webp)





















