Nohutlu yayla çorbası nasıl yapılır? tarifi nedir?
Lezzetli ve doyurucu bir Anadolu klasiği olan nohutlu yayla çorbası, hem pratik hem de besleyici bir seçenek. Haşlanmış nohut ve pirinçle zenginleşen bu çorba, yoğurtlu kıvamı ve naneli tereyağı sosuyla soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olmaya aday.
Nohutlu Yayla Çorbası TarifiMalzemeler:
Hazırlık Süresi:10 dakikaPişirme Süresi: 30 dakika Yapılışı: 1. Adım:Soğanı ince ince doğrayın. Tencereye tereyağı ve zeytinyağını alarak soğanları pembeleşene kadar kavurun.2. Adım: Haşlanmış nohutu ve pirinci ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. 3. Adım: Suyu veya et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın. Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. 4. Adım: Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edin. 5. Adım: Yoğurtlu karışıma çorbadan bir kepçe sıcak su ekleyerek ılıştırın. Bu işlem yoğurdun kesilmesini önler. 6. Adım: Yoğurtlu karışımı yavaş yavaş tencereye ekleyin, sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin. 7. Adım: Küçük bir tavada tereyağını kızdırın, naneyi ekleyip kızartın ve çorbaya ilave edin. 8. Adım: Çorbayı ocaktan alıp 5 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın. Püf Noktaları:
Servis Önerisi:Üzerine bir kaşık yoğurt ve bir tutam nane serperek servis edebilirsiniz. Yanında taze ekmekle harika gider! |






.webp)





















