Murat bey'in ünlü çorbası nasıl hazırlanır?
Lezzet dolu bir mutfak deneyimi için Murat Bey'in özenle hazırlanmış çorba tarifi, hem besleyici hem de pratik bir öğün alternatifi sunuyor. Tereyağı ve zeytinyağı uyumuyla başlayan bu tarif, mercimek ve bulgurun besleyiciliğini sebzelerin tazeliğiyle birleştiriyor. Kimyon ve limon suyunun dengeli kullanımıyla damaklarda iz bırakan bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.
Murat Bey'in Ünlü Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 adet patates (küp doğranmış)
- 1/2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 su bardağı bulgur
- 1,5 litre sıcak su veya et suyu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz, karabiber
- 1 limonun suyu
- 2 yemek kaşığı nane
Hazırlanışı:
- Tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın
- Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
- Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurun
- Havuç ve patatesleri ekleyip karıştırın
- Mercimek ve bulguru ekleyip 2 dakika daha kavurun
- Sıcak su veya et suyunu ekleyin
- Baharatları (kimyon, kırmızı biber, tuz, karabiber) ekleyin
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp 25-30 dakika pişirin
- Çorba piştikten sonra limon suyunu ekleyin
- 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın
- Üzerine nane serperek sıcak servis edin
Püf Noktaları:
- Mercimeklerin iyice yumuşaması için yeterince pişirin
- Limon suyunu en son ekleyin, kaynatmayın
- Kıvamını beğeninize göre ayarlamak için su miktarını değiştirebilirsiniz
- Daha koyu kıvamlı olmasını isterseniz bir kısmını blender'dan geçirebilirsiniz
|