Misket köfte çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Kış sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden misket köfte çorbası, hem pratik hazırlanışı hem de iç ısıtan aromasıyla öne çıkıyor. Köftelerin yumuşak dokusuyla sebzelerin besleyiciliğini birleştiren bu tarif, soğuk günlerde sığınılacak bir lezzet durağı sunuyor.

26 Kasım 2025

Misket Köfte Çorbası Tarifi


Misket köfte çorbası, hem lezzetli hem de besleyici bir çorba seçeneğidir. Özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak bu çorbayı evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım misket köfte çorbası tarifi:


Malzemeler:

  • Köfte için
  • 250 gram kıyma (tercihen dana veya karışık)
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu veya bayat ekmek içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 adet yumurta
  • Çorba için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet patates (küp küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 litre sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • İsteğe bağlı: birkaç dal maydanoz (doğranmış)

Hazırlık Süresi: 20 dakika


Pişirme Süresi: 30 dakika

Toplam Süre: 50 dakika

Yapılışı:

  • Köfteyi hazırlamak için, bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, tuz, karabiber, kimyon ve yumurtayı iyice karıştırın. Köfte harcının homojen bir kıvam almasını sağlayın.
  • Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak misket şeklinde köfteler yuvarlayın. Köfteleri bir kenara ayırın.
  • Çorba tenceresinde tereyağını eritin. Rendelenmiş soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Rendelenmiş havucu ve küp doğranmış patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Sıcak su veya et suyunu tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve kuru naneyi ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Çorba kaynayınca, hazırladığınız misket köfteleri tencereye teker teker ekleyin. Köfteler pişerken dağılmaması için çorbayı çok fazla karıştırmayın.
  • Köfteler ve sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Çorba piştikten sonra, ocaktan almadan önce doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
  • Sıcak olarak servis yapın. Yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.

İpuçları:

  • Köftelerin dağılmaması için harcı buzdolabında 15-20 dakika dinlendirebilirsiniz.
  • Çorbayı daha lezzetli yapmak için tavuk suyu veya kemik suyu kullanabilirsiniz.
  • Sebzeleri iri doğramak, çorbanın kıvamını daha doyurucu hale getirecektir.

Afiyet olsun!Bu tarifle misket köfte çorbasını kolayca yapabilir, sevdiklerinize lezzetli bir öğün sunabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;