Mısırlı süt çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli ve pratik bir çorba arayanlar için, mısırın kremsi dokusuyla buluştuğu nefis bir tarif. Sütün hafifliği ve mısırın doyuruculuğu, tereyağı ve baharatlarla harmanlanarak sıcak bir lezzet şöleni sunuyor.

26 Kasım 2025

Mısırlı Süt Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı konserve mısır (süzülmüş)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
  • 1 dal taze nane (süsleme için)

Yapılışı:


  • Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Kavrulan una yavaş yavaş sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Çorba kıvam alana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
  • Süzülmüş mısırları tencereye ekleyin, tuz, karabiber ve isteğe bağlı şekeri ilave edip 5-6 dakika daha pişirin.
  • Çorba kıvamına geldiğinde ocaktan alıp kaselere paylaştırın.
  • Üzerine ince kıyılmış taze nane yaprakları serperek servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Mısırları blenderdan geçirerek daha pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için süt miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;