Meyaneli işkembe çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Geleneksel lezzetler arasında özel bir yere sahip olan meyaneli işkembe çorbası, hem besleyici özellikleri hem de kendine özgü aromasıyla dikkat çekiyor. Meyan kökü şurubunun eşsiz tadıyla zenginleşen bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir lezzet şöleni sunuyor. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir meyaneli işkembe çorbası tarifi.

26 Kasım 2025

Meyaneli İşkembe Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram temizlenmiş işkembe (önceden haşlanmış veya taze)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 litre su veya et suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı meyan kökü şurubu (aktarlardan temin edilebilir)
  • Servis için: Sarımsaklı sos, pul biber, sirke

Hazırlık Aşaması:


  • İşkembeyi iyice yıkayın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Eğer taze işkembe kullanıyorsanız, önceden 1-2 saat haşlayıp suyunu süzün.
  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin veya rendeleyin.

Yapılışı:

  • Bir tencereye tereyağını alın ve eritin. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Unu ilave edin ve kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurmaya devam edin.
  • Doğranmış işkembeleri tencereye ekleyin ve 5 dakika kadar karıştırarak pişirin.
  • Üzerine su veya et suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve işkembeler yumuşayana kadar yaklaşık 1-1,5 saat pişirin.
  • Bu sırada bir kasede süt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Bu karışımı çorbaya yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
  • Meyan kökü şurubunu, tuzu, karabiberi ve kuru naneyi ekleyip 10 dakika daha pişirin.
  • Çorba kıvam alınca ocaktan alın ve 5 dakika dinlendirin.

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın. Yanında sarımsaklı sos, pul biber ve sirke ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Not: Meyan kökü şurubu çorbaya karakteristik bir tat ve koku verir, miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. İşkembenin temizlenmiş olması önemlidir; aksi takdirde önceden iyice temizleyip haşlamalısınız.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;