Mercimek Yeşil Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1,5 litre su
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 limonun suyu
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Yeşil mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı ince ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Yeşil mercimeği ilave edip karıştırın.
- Üzerine suyu ekleyin, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip kaynamaya bırakın.
- Mercimek ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Çorba pişerken, ayrı bir tavada tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Kavrulan una 1 kepçe çorba suyu ekleyip topaklanmaması için çırpın.
- Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyip karıştırın ve 5 dakika daha pişirin.
- Son olarak limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
- İsteğe bağlı olarak, servis sırasında üzerine kırmızı pul biber serpebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Mercimeklerin daha çabuk pişmesi için önceden 1 saat suda bekletebilirsiniz.
- Çorbayı blender'dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
- Limon suyunu en son ekleyin, aksi halde çorba acılaşabilir.
- Kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ve ekmekle sunabilirsiniz.
|