Mercimek ve Patates Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 orta boy patates (küp doğranmış)
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 litre sıcak su veya et suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- Limon suyu (servis için)
- Taze nane veya maydanoz (servis için)
Hazırlık Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 30 dakika
Yapılışı:
- Mercimeği yıkayıp süzün, patates ve havucu küp küp doğrayın.
- Zeytinyağını bir tencereye alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Kırmızı toz biber ve kimyonu ekleyip karıştırın.
- Doğranmış patates, havuç ve mercimeği tencereye ekleyin.
- Üzerine sıcak su veya et suyunu ilave edin, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, mercimek ve patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra dilerseniz blender ile pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
- Servis yaparken üzerine limon suyu sıkın ve taze nane veya maydanoz ile süsleyin.
Püf Noktaları:
- Mercimeklerin dağılmaması için çok fazla karıştırmayın.
- Kıvamını beğenmezseniz, pişirme sırasında biraz daha su ekleyebilirsiniz.
- Daha kremamsı bir çorba için piştikten sonra bir miktar krema ekleyebilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ve ekmekle sunabilirsiniz.
|