Mengen bulgur çorbası tarifi nasıl hazırlanır?

Mengen'in geleneksel lezzetlerinden biri olan bu doyurucu bulgur çorbası, hem pratik hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Tereyağında kavrulan soğan ve salçanın aroması, et suyuyla birleşerek iç ısıtan bir lezzet şöleni yaratıyor.

26 Kasım 2025

Mengen Bulgur Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 6-7 su bardağı et suyu veya tavuk suyu (yoksa sıcak su)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 limonun suyu
  • 1 avuç maydanoz

Hazırlanışı:


  • Soğanı ince ince doğrayın. Tereyağını veya zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın ve soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, ardından ince bulguru ilave edip 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun.
  • Havucu ve patatesi küp küp doğrayarak tencereye ekleyin, birkaç dakika daha karıştırın.
  • Et suyunu veya sıcak suyu yavaşça ekleyin, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, yaklaşık 20-25 dakika veya sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  • Çorba piştikten sonra limon suyunu ekleyip karıştırın ve bir taşım daha kaynatın.
  • İnce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine bir kaşık yoğurt veya nane ile süsleyebilirsiniz.

Not: Mengen bulgur çorbası, Bolu'nun Mengen ilçesine özgü doyurucu ve lezzetli bir çorbadır. İsteğe bağlı olarak içine nohut veya yeşil mercimek de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;