Maraş tarhanası çorbası nasıl yapılır, tarifini alabilir miyim?

Geleneksel Maraş tarhanasıyla hazırlanan bu enfes çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Pratik malzemelerle kısa sürede pişen tarif, damaklarda uzun süre kalacak bir lezzet şöleni vaat ediyor.

26 Kasım 2025

Maraş Tarhanası Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı Maraş tarhanası
  • 6 su bardağı su veya et suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz (damak tadınıza göre)

Yapılışı:


  • Derin bir tencerede tereyağını eritin.
  • Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Tarhanayı bir kaseye alıp az miktarda suyla ıslatarak topaklanmasını önleyin.
  • Islatılmış tarhanayı tencereye ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
  • Kalan suyu veya et suyunu yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın.
  • Tuzunu ve isteğe bağlı kırmızı toz biberini ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
  • Son olarak naneyi ekleyip bir taşım daha kaynatın.
  • Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine limon sıkabilirsiniz.

Not: Tarhananın kıvamını ayarlamak için su miktarını azaltıp artırabilirsiniz. Eğer et suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;