Lokanta usulü tavuk paça çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir çorba olan tavuk paça, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Lokantalardaki gibi berrak ve lezzetli bir tavuk paça çorbası hazırlamak için malzemelerin tazeliği ve pişirme sürecindeki püf noktaları önem taşıyor.
Lokanta Usulü Tavuk Paça Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Tavuk paçaları iyice yıkayın ve tüylerini temizleyin. Büyük bir tencereye alarak üzerine su ekleyin ve kaynamaya bırakın. 2. Kaynadıktan sonra oluşan köpüğü bir kevgir ile alın. Bu işlem çorbanın daha berrak olmasını sağlayacaktır. 3. Soğanı dörde bölün, havucu ve patatesi iri parçalar halinde doğrayın. Sarımsakları ezerek tencereye ekleyin. 4. Tuz, karabiber ve kimyonu ilave ederek paçalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1,5-2 saat kısık ateşte pişirin. 5. Paçalar piştikten sonra tencereden çıkarın ve kemiklerinden ayıklayın. Etleri küçük parçalar halinde doğrayın. 6. Ayrı bir tavada sıvı yağı kızdırın, tel şehriyeyi hafif renk alana kadar kavurun. 7. Kavrulan şehriyeyi çorba tenceresine ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. 8. Doğranmış tavuk etlerini tencereye geri ekleyin, bir taşım kaynatın. 9. Servis yapmadan önce ince kıyılmış maydanoz ve limon suyu ilave edin. Püf Noktaları:
Servis Önerisi:Çorbayı sıcak servis yapın. Yanında limon dilimleri ve ince kıyılmış maydanoz ile sunabilirsiniz. Ekmek veya lavaş ile servis edebilirsiniz. |






.webp)





















