Lokanta usulü tavuk çorbası tarifi nasıl yapılır?
Lokantalardaki o lezzetli tavuk çorbalarının sırrını evinize taşıyacak pratik bir tarif. Tavuk suyunun derin aroması, sebzelerin tazeliği ve şehriyelerin kıvamıyla nefis bir başlangıç yemeği hazırlamak için adım adım ilerleyen bu rehber, her seferinde mükemmel sonuç almanızı sağlayacak püf noktalarını da içeriyor.
Lokanta Usulü Tavuk Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Tavuğu yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra köpükleri alın ve kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika haşlayın. 2. Haşlanan tavuğu sudan çıkarıp ılınmaya bırakın. Tavuk suyunu süzerek başka bir kaba alın. 3. Tavuk etini didikleyerek küçük parçalara ayırın. 4. Aynı tencerede tereyağını eritin. Küp küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 5. Küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. 6. Üzerine tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin. 7. Şehriyeleri ekleyip 5-7 dakika daha pişirin. 8. Didiklenmiş tavuk etini, tuz, karabiber ve naneyi ekleyip 5 dakika daha kaynatın. 9. İsteğe bağlı olarak limon suyu ekleyip karıştırın. 10. Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanoz serpip servis edin. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |






.webp)





















