Kuzu etli terbiyeli çorba nasıl hazırlanır?

Kuzu etinin nefis lezzetiyle hazırlanan bu terbiyeli çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak besleyici bir seçenek. Etin yumuşak dokusu, sebzelerin lezzeti ve yoğurtlu terbiyenin kıvamıyla dengeli bir tat sunan bu tarif, geleneksel çorba kültürümüzün özgün yorumlarından biri.

26 Kasım 2025

Kuzu Etli Terbiyeli Çorba Tarifi


Malzemeler:


  • 300 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 litre sıcak su veya et suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, nane

Terbiye İçin:


  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

  • Kuzu etlerini tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun, salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar pişirin.
  • Haşlanmış etleri ve doğranmış sebzeleri tencereye ekleyip, sıcak su veya et suyunu ilave edin.
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin, ardından tel şehriyeyi ekleyip 5-10 dakika daha kaynatın.
  • Terbiye için yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu çırpın, bir kepçe sıcak çorbadan yavaşça ekleyip ılıştırın.
  • Terbiyeyi tencereye yavaşça ekleyip karıştırın, kaynamadan altını kapatın.
  • İsteğe bağlı nane serperek sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Etleri iyice haşlayarak yumuşak olmasını sağlayın.
  • Terbiyeyi eklerken çorba kaynamamalı, aksi halde kesilebilir.
  • Limon suyu ekleyerek çorbaya ferahlık katabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;