Kuzu Etli Terbiyeli Çorba Tarifi
Malzemeler:
- 300 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 litre sıcak su veya et suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, nane
Terbiye İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
- Kuzu etlerini tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun, salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar pişirin.
- Haşlanmış etleri ve doğranmış sebzeleri tencereye ekleyip, sıcak su veya et suyunu ilave edin.
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin, ardından tel şehriyeyi ekleyip 5-10 dakika daha kaynatın.
- Terbiye için yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu çırpın, bir kepçe sıcak çorbadan yavaşça ekleyip ılıştırın.
- Terbiyeyi tencereye yavaşça ekleyip karıştırın, kaynamadan altını kapatın.
- İsteğe bağlı nane serperek sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Etleri iyice haşlayarak yumuşak olmasını sağlayın.
- Terbiyeyi eklerken çorba kaynamamalı, aksi halde kesilebilir.
- Limon suyu ekleyerek çorbaya ferahlık katabilirsiniz.
|