Kuzu etinden çorba nasıl yapılır, tarifiniz nedir?

Kuzu etinin derin lezzetini taşıyan, soğuk kış günlerini ısıtacak nefis bir çorba tarifi. Kemikli kuzu etiyle hazırlanan bu besleyici çorba, hem protein değeri yüksek hem de kolajen açısından zengin bir seçenek. Etin ilk suyunu dökme tekniğiyle daha berrak ve lezzetli bir sonuç elde edebilir, içine ekleyeceğiniz taze sebzelerle besin değerini artırabilirsiniz.

26 Kasım 2025

Lezzetli ve Besleyici Kuzu Eti Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram kemikli veya kemiksiz kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 adet soğan (iri doğranmış)
  • 2 adet havuç (küp küp doğranmış)
  • 2 adet patates (küp küp doğranmış)
  • 1 adet kereviz sapı (isteğe bağlı, doğranmış)
  • 3-4 diş sarımsak (iri doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayın)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 2 litre su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze maydanoz (servis için)
  • Limon dilimleri (servis için)

Hazırlık Süresi: 15 dakika


Pişirme Süresi: 1,5-2 saat

Yapılışı:

  • Kuzu etlerini tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek 10 dakika kaynatın. Bu işlem etin fazla yağını ve kokusunu alacaktır. Suyu süzün ve eti yıkayın.
  • Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Kuzu etlerini tencereye ekleyip her tarafını mühürleyin (renk değiştirene kadar kavurun).
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Üzerine 2 litre suyu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin. Kapağını kapatıp etler yumuşayana kadar yaklaşık 1-1,5 saat kısık ateşte pişirin.
  • Etler yumuşadıktan sonra doğranmış havuç, patates, kereviz sapı ve sarımsakları ekleyin.
  • Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-30 dakika daha pişirin.
  • Çorbanız hazır olduğunda, üzerine taze maydanoz serperek ve yanında limon dilimleri ile sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Etin ilk suyunu dökerek daha temiz ve lezzetli bir çorba elde edersiniz
  • Kemikli kuzu eti kullanırsanız çorbanız daha lezzetli olacaktır
  • Çorbanın kıvamını istediğiniz gibi ayarlamak için su miktarını değiştirebilirsiniz
  • Dilerseniz çorbaya 1-2 yemek kaşığı pirinç veya şehriye ekleyebilirsiniz

Besin Değeri:

  • Protein açısından zengin
  • Demir ve B12 vitamini kaynağı
  • Kemik suyu sayesinde kolajen içerir
  • Soğuk kış günleri için ideal bir ısınma yemeği

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;