Kuru bamya çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden kuru bamya çorbası, hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek. Etin lezzetiyle bütünleşen bamyalar, limonun ferahlatıcı dokunuşuyla tam bir şölene dönüşüyor. Bu tarif, geleneksel yöntemlerle hazırlanan ama pratik ipuçları içeren bir rehber niteliğinde.

20 Kasım 2025

Kuru Bamya Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kuru bamya
  • 250 gr kuzu veya dana kuşbaşı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4-5 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı:


  • Kuru bamyaları yıkayıp, 30 dakika ılık suda bekletin
  • Tencerede zeytinyağını ısıtın, kuşbaşı etleri ekleyip kavurun
  • Küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun
  • Salçaları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Süzülmüş bamyaları tencereye ekleyin
  • Sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakın
  • Kaynadıktan sonra ateşi kısıp, 45-50 dakika pişirin
  • Limon suyu, tuz ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin
  • Ocaktan almadan önce 10 dakika demlenmeye bırakın

Püf Noktaları:

  • Bamyaların diri kalması için çok fazla karıştırmayın
  • Etin yumuşak olması için yeterince piştiğinden emin olun
  • Kıvamını ayarlamak için su miktarını kontrol edin
  • Limon suyunu en son ekleyin, böylece bamyalar daha diri kalır

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Yanında limon dilimleri ve pul biber ile sunabilirsiniz
  • Taze ekmek veya pide ile harika gider

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;