Kremalı Sebze Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 adet havuç (küp doğranmış)
- 2 adet patates (küp doğranmış)
- 1 adet kabak (küp doğranmış)
- 4 su bardağı sebze suyu veya tavuk suyu
- 1 su bardağı krema
- Tuz, karabiber, kuru nane (damak zevkinize göre)
- İsteğe bağlı: 1 diş sarımsak (ezilmiş)
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
- Soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dakika soteleyin.
- Havuç, patates ve kabağı ekleyip sebzeler hafifçe yumuşayana kadar 5 dakika daha sotelemeye devam edin.
- Sebze suyunu veya tavuk suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve sebzeler iyice yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Pişen çorbayı ocaktan alın ve blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.
- Kremayı ekleyip iyice karıştırın, tuz, karabiber ve nane ile tatlandırın.
- İsteğe bağlı olarak, bir diş ezilmiş sarımsak ekleyip karıştırabilirsiniz.
- Çorbayı tekrar ocağa alıp bir taşım kaynatın ve sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Kıvamını ayarlamak için su veya krema ekleyebilirsiniz.
- Üzerine taze maydanoz veya bir kaşık krema ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
- Daha hafif bir versiyon için krema yerine süt kullanabilirsiniz.
|