Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz
Köfte İçin:
- 200 gram kıyma
- 1 küçük soğan (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı:
- İlk olarak köfte harcını hazırlayın. Kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç ve baharatları bir kasede iyice karıştırın.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler şeklinde hazırlayın.
- Bir tencerede yoğurt, yumurta ve unu çırpın, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Üzerine suyu ekleyerek kaynamaya bırakın.
- Kaynayan çorbaya köfteleri ve pirinci ekleyin, köfteler ve pirinçler pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika kısık ateşte pişirin.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin, naneyi ekleyip kızdırın.
- Çorbayı servis kaselerine alın, üzerine nane sosunu gezdirip sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı kaynatırken sürekli karıştırarak kesilmesini önleyin.
- Köfteleri çok büyük yapmamaya dikkat edin, aksi halde pişmesi zorlaşabilir.
- Nane sosunu çorbaya servis sırasında ekleyin böylece aroması daha belirgin olacaktır.
|