Köfteli arpa şehriye çorbası nasıl yapılır?

Kış sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden köfteli arpa şehriye çorbası, hem besleyici hem de pratik yapımıyla dikkat çekiyor. Et suyunun derin aromasıyla birleşen köfteler ve arpa şehriyenin enfes uyumu, soğuk günlerde içinizi ısıtacak bir lezzet şöleni sunuyor.

26 Kasım 2025

Köfteli Arpa Şehriye Çorbası Tarifi


Bu lezzetli ve besleyici çorba, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, ailenizle paylaşabileceğiniz nefis bir tarif. İşte adım adım köfteli arpa şehriye çorbası yapımı:

Malzemeler (4-6 kişilik):


  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 200 gram kıyma (tercihen dana veya karışık)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 8-10 su bardağı et suyu veya tavuk suyu (yoksa sıcak su)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım demet maydanoz

Köftesi İçin:


  • 200 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek içi
  • 1 adet yumurta

Yapılışı:

  • İlk olarak köfteleri hazırlayın. Köftelik kıymayı bir kaba alın, üzerine tuz, karabiber, kimyon, galeta unu ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
  • Bir tencereye zeytinyağını alın, ince doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Domates ve biber salçalarını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Arpa şehriyeleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Üzerine et suyunu veya sıcak suyu ekleyin, kaynamaya bırakın.
  • Çorba kaynayınca hazırladığınız köfteleri teker teker içine atın.
  • Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip köfteler pişene kadar (yaklaşık 15-20 dakika) kısık ateşte pişirin.
  • Son olarak ince kıyılmış maydanozu ve naneyi ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
  • Çorbayı ocaktan aldıktan sonra 5-10 dakika dinlendirip sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Köftelerin dağılmaması için çorba kaynarken ekleyin
  • Et suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır
  • Kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz
  • İsteğe bağlı olarak bir limonun suyunu servis sırasında ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Yanında limon dilimleri ve kırmızı pul biberle sunabilirsiniz
  • Taze ekmek veya lavaş ile mükemmel gidecektir

Afiyet olsun! Bu nefis çorbayı sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkarın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;