Köfteci yusuf et suyu çorbası nasıl yapılır?

Köfteci Yusuf'un enfes et suyu çorbasını evinizde hazırlamanın sırlarını keşfedin. Kemikli dana etinin uzun süre pişmesiyle ortaya çıkan derin lezzet, tereyağlı terbiye ile buluşarak nefis bir kıvam kazanıyor.

26 Kasım 2025

Köfteci Yusuf Usulü Et Suyu Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram kemikli dana eti (kaval kemiği veya işkembe kemiği tercih edilir)
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kereviz sapı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 litre su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı (tercihe bağlı, kıvam için)
  • Limon dilimleri (servis için)
  • Kıyılmış maydanoz (servis için)

Yapılışı:


  • Kemikli dana etini derin bir tencereye alın ve üzerine 3 litre soğuk su ekleyin.
  • Orta ateşte kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra oluşan köpükleri bir kevgir ile alın.
  • Soğanı dörde bölün, havucu ve kereviz saplarını iri parçalar halinde doğrayıp tencereye ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip kısık ateşte etler ve kemikler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2-3 saat pişirin.
  • Pişme süresi sonunda etleri ve kemikleri tencereden çıkarıp, etleri didikleyin. Kemikleri atın.
  • Et suyunu süzgeçten geçirip başka bir tencereye alın.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Kavrulan una yavaş yavaş et suyunu ekleyip sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Çorbayı tekrar kaynatın, kıvamı koyulaşınca didiklenmiş etleri ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • İsteğe bağlı olarak, yumurta sarısını bir kasede çırpıp üzerine bir kepçe sıcak çorba ekleyerek ılıştırın, sonra tencereye yavaşça karıştırarak ilave edin.
  • Son bir kez tuz ve baharat kontrolü yapıp, ocaktan alın.

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın, üzerine limon sıkıp kıyılmış maydanoz serperek sunun.
  • Yanında taze ekmek veya lavaş ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Et suyunun lezzetli olması için kemiklerin uzun süre kısık ateşte pişmesi önemlidir.
  • Köpükleri almazsanız, çorbanın rengi bulanık olabilir.
  • Un ve tereyağı karışımı (terbiye) çorbaya kıvam verir, ama fazla kavurmamaya dikkat edin yanabilir.
  • Yumurta sarısı eklerken, ani sıcaklık değişiminden kaçının, aksi halde yumurta topaklanabilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;