Kıymalı tarhana çorbası yapımında hangi malzemeler kullanılır?

Lezzetli ve doyurucu bir çorba olan kıymalı tarhana, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Kıymanın verdiği besleyicilikle tarhananın enfes aroması bir araya gelerek hem pratik hem de sağlıklı bir öğün sunar.

26 Kasım 2025

Kıymalı Tarhana Çorbası İçin Gerekli Malzemeler


  • 2 yemek kaşığı kuru tarhana
  • 200 gram kıyma (tercihen dana veya karışık)
  • 1 adet soğan (küp küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 6-7 su bardağı su veya et suyu (kıvam için ayarlanabilir)
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş, isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı nane (servis için)
  • 1 limon (servis için dilimlenmiş)

Not: Malzemeler, kişisel tercihlere göre artırılabilir veya azaltılabilir. Örneğin, kıyma yerine tavuk kıyma da kullanılabilir ve baharatlar damak zevkine göre uyarlanabilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;