Kıymalı Kereviz Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan (küp doğranmış)
- 200 gram kıyma (tercihen dana veya karışık)
- 2 adet orta boy kereviz (küp doğranmış)
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 adet patates (küp doğranmış)
- 1 litre sıcak su veya et suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
- Soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dakika kavurun.
- Kıymayı ilave edin ve rengi dönüp suyunu çekene kadar, 5-7 dakika pişirin.
- Doğranmış kereviz, havuç ve patatesi tencereye ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Sıcak su veya et suyunu ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar 20-25 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra kuru naneyi ekleyip karıştırın.
- İsteğe bağlı olarak limon suyu ekleyip servis edebilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ve ekmekle sunabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Kerevizin acılığını almak için, doğradıktan sonra birkaç dakika limonlu suda bekletebilirsiniz.
- Kıvamını koyulaştırmak isterseniz, birkaç kaşık un veya yoğurtla kıvamlandırabilirsiniz.
- Et suyu kullanırsanız, çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
|