Kıymalı Bulgur Köftesi Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- Köftesi için
- 200 gr kıyma (tercihen dana veya karışık)
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Çorbası için
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 litre sıcak su veya et suyu
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 adet patates (küp doğranmış)
- Tuz, karabiber, nane
Yapılışı:
- Köfte hazırlama
- Bir kasede kıyma, ince bulgur, rendelenmiş soğan, salça ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.
- Yoğurduktan sonra 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak köfteleri hazırlayın.
- Çorba yapımı
- Bir tencerede tereyağını eritin, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
- Sıcak su veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynayan çorbaya hazırladığınız köfteleri tek tek ekleyin.
- Köfteler pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika orta ateşte pişirin.
- Son olarak tuz, karabiber ve naneyi ekleyip bir taşım kaynatın.
Servis önerisi:
- Sıcak servis yapın, üzerine limon sıkabilir ve ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
|