Kırmızı Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 litre su veya et suyu
- 1 su bardağı erişte (ev yapımı veya hazır)
- Tuz, karabiber, kırmızı biber (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı nane (arzuya göre)
Yapılışı:
- Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün ve bir kenara alın.
- Soğanı ince ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayın.
- Bir tencereye sıvı yağı ekleyip ısıtın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
- Yıkanmış kırmızı mercimeği ekleyin ve suyu veya et suyunu ilave edin.
- Tencereyi kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp mercimekler ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Mercimekler ve sebzeler yumuşadığında, erişteyi ekleyin ve 8-10 dakika daha pişirin.
- Tuz, karabiber ve diğer baharatları ekleyip karıştırın, birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Çorbanızı sıcak servis yapın, üzerine nane serperek sunabilirsiniz.
İpuçları:
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
- Erişte yerine tel şehriye de kullanabilirsiniz.
- Daha lezzetli olması için tavuk suyu kullanmanızı öneririz.
|