Kesme Makarnalı Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1/2 su bardağı kesme makarna (arpa şehriye veya tel şehriye de kullanılabilir)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1,5 litre sıcak su veya et suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 limonun suyu (isteğe bağlı)
- Maydanoz (servis için)
Hazırlık:
- Yeşil mercimeği yıkayıp süzün.
- Soğanı ince doğrayın, sarımsakları ezin.
- Havuç ve patatesi küp küp doğrayın.
- Kesme makarnayı hazır edin.
Yapılışı:
- Bir tencereye zeytinyağını alın, soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Domates salçasını ilave edip 1-2 dakika kavurun.
- Yeşil mercimek, havuç ve patatesi tencereye ekleyin, karıştırın.
- Sıcak su veya et suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın, mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Kesme makarnayı ekleyin, 8-10 dakika daha pişirin.
- Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın, 5 dakika daha pişirin.
- İsteğe bağlı olarak limon suyu ekleyip karıştırın.
- Ocaktan alın, üzerine maydanoz serperek sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Mercimeklerin dağılmaması için çok fazla karıştırmayın.
- Kesme makarnayı ekledikten sonra çorbayı sürekli kontrol edin, makarnanın fazla pişip dağılmasını önleyin.
- Çorbanın kıvamını beğenmezseniz, biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Daha lezzetli olması için et suyu kullanmanızı öneririm.
|