Kesme hamurlu yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için, yeşil mercimeğin besleyiciliği ile kesme hamurunun doyuruculuğunu birleştiren nefis bir tarif. Hem pratik hem de ev yapımı lezzetin en güzel örneklerinden biri olan bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.

26 Kasım 2025

Kesme Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 litre sıcak su
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Kesme Hamuru İçin:


  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

  • Yeşil mercimeği yıkayıp bir tencerede haşlamaya başlayın.
  • Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda kavurun.
  • Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  • Haşlanmış mercimeği ve sıcak suyu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  • Hamur için un, su ve tuzu karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru incecik açıp küçük kareler halinde kesin.
  • Kesme hamurları çorbaya ekleyip 10-15 dakika daha pişirin.
  • Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine limon sıkabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;