Kereviz saplı mercimek çorbası nasıl yapılır?

Taze kereviz saplarının lezzetiyle zenginleşen, besleyici bir mercimek çorbası tarifi. Kırmızı mercimeğin yumuşak dokusuyla birleşen sebzeler, hafif baharatlarla dengeleniyor. Pratik hazırlanışı ve püf noktalarıyla hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek sunuyor.

26 Kasım 2025

Kereviz Saplı Mercimek Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 4-5 adet kereviz sapı (doğranmış)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
  • Limon suyu (servis için)

Yapılışı:


  • Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün.
  • Soğanı ve havucu küp küp doğrayın.
  • Kereviz saplarını ince ince dilimleyin.
  • Tencereye zeytinyağını alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Havucu ve kereviz saplarını ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
  • Mercimeği ve baharatları ilave edip karıştırın.
  • Suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimekler ve sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin.
  • Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirebilir veya taneli bırakabilirsiniz.
  • Servis yaparken üzerine limon suyu sıkın.

Püf Noktaları:

  • Kereviz saplarını çok ince doğrarsanız daha hızlı pişer.
  • Çorbayı blenderdan geçirirken sıcakken dikkatli olun.
  • Kıvamını ayarlamak için su miktarını azaltıp artırabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;