İnce bulgurlu çorba nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve doyurucu bir başlangıç yemeği olan ince bulgurlu çorba, hem pratik hem de besleyici özellikleriyle sofraların vazgeçilmezi. Taze malzemelerle hazırlanan bu çorba, özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak nefis bir seçenek sunuyor.

25 Kasım 2025

İnce Bulgurlu Çorba Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı et suyu veya sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 avuç maydanoz

Hazırlanışı:


  • Soğanı ince ince doğrayın. Tencerede sıvı yağ ile birlikte pembeleşene kadar kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • İnce bulguru tencereye ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
  • Et suyu veya sıcak suyu yavaşça ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın ateşini kısın, kapağını kapatıp 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Çorba pişerken ara sıra karıştırarak bulgurun topaklanmasını önleyin.
  • Pişme süresi sonunda limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
  • İnce kıyılmış maydanozu çorbaya ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine nane veya pul biber serperek sunabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Bulgurun topaklanmaması için sürekli karıştırmaya özen gösterin.
  • Et suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
  • Kıvamını beğenmezseniz, su ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
  • Limon suyunu ocaktan almadan hemen önce eklemek C vitamininin kaybolmasını önler.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;