İki kişilik domates çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir başlangıç olan ev yapımı domates çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Taze domateslerin en olgun halleriyle hazırlanan bu tarif, pratik malzemelerle kısa sürede sofralarınızı renklendirecek.

25 Kasım 2025

İki Kişilik Domates Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 4 adet orta boy olgun domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı şeker (isteğe bağlı, domatesin asitliğini dengelemek için)
  • 2 dilim ekmek veya kruton (servis için)
  • 1/2 su bardağı krema veya süt (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Domateslerin kabuklarını soyun. Bunun için domateslerin üzerine çizik atıp kaynar suda 1-2 dakika beklettikten sonra soğuk suya alarak kolayca soyabilirsiniz.
  • Domatesleri küp küp doğrayın. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın, sarımsakları da ince dilimleyin.
  • Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Doğranmış domatesleri tencereye ekleyin ve domatesler suyunu salıp yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 10 dakika).
  • Domatesler yumuşadıktan sonra sıcak suyu veya et suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı şekeri ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Çorba kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 15-20 dakika daha pişirin.
  • Pişen çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin. İsterseniz süzgeçten de geçirebilirsiniz.
  • Krema veya süt eklemek isterseniz, bu aşamada ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Son olarak kuru naneyi ekleyip karıştırın.

Servis Önerisi:

  • Çorbayı sıcak servis yapın. Üzerine kruton veya küp küp doğranmış kızarmış ekmekler ekleyebilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peyniri veya bir dal taze fesleğen ile süsleyebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Domateslerin olgun ve sulu olması çorbanın lezzetini artırır.
  • Çorbayı blender ile çekmeden önce soğumasını bekleyin, sıcakken blender yapmak tehlikeli olabilir.
  • Et suyu kullanırsanız çorba daha lezzetli olacaktır.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;