İçli Köfte Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 200 gram kıyma (kuzu veya karışık)
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı bulgur (köftelik)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1.5 litre su veya et suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet limon suyu
- Maydanoz (servis için)
Yapılışı:
- İlk olarak, bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırın. Yoğurarak köfte harcını hazırlayın.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler şeklinde yoğurun. Bu köfteleri bir kenara ayırın.
- Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısıtın. Salçayı ekleyip kavurun, ardından su veya et suyunu ilave edin. Kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suya köfteleri tek tek ekleyin ve 15-20 dakika kadar pişirin. Köfteler suyun üstüne çıkana kadar pişirmeye devam edin.
- Son olarak limon suyunu ekleyin, birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
- Servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak olarak servis edin.
Püf Noktaları:
- Köfteleri çok büyük yapmamaya dikkat edin, aksi takdirde çorba içinde dağılabilirler.
- Et suyu kullanırsanız, çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
- İsteğe bağlı olarak, çorbaya bir miktar nane veya pul biber ekleyerek farklı bir aroma katabilirsiniz.
|