İçli köfte çorbası nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Lezzetli ve doyurucu bir çorba arayanlar için, içli köfte çorbası hem görsel şölen hem de damak zevkine hitap eden bir seçenek sunuyor. Köftelerin çorba içinde yumuşacık pişmesiyle ortaya çıkan bu nefis tarif, soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olmaya aday.

25 Kasım 2025

İçli Köfte Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 200 gram kıyma (kuzu veya karışık)
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı bulgur (köftelik)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 litre su veya et suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet limon suyu
  • Maydanoz (servis için)

Yapılışı:


  • İlk olarak, bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırın. Yoğurarak köfte harcını hazırlayın.
  • Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler şeklinde yoğurun. Bu köfteleri bir kenara ayırın.
  • Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısıtın. Salçayı ekleyip kavurun, ardından su veya et suyunu ilave edin. Kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan suya köfteleri tek tek ekleyin ve 15-20 dakika kadar pişirin. Köfteler suyun üstüne çıkana kadar pişirmeye devam edin.
  • Son olarak limon suyunu ekleyin, birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
  • Servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak olarak servis edin.

Püf Noktaları:

  • Köfteleri çok büyük yapmamaya dikkat edin, aksi takdirde çorba içinde dağılabilirler.
  • Et suyu kullanırsanız, çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
  • İsteğe bağlı olarak, çorbaya bir miktar nane veya pul biber ekleyerek farklı bir aroma katabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;