Hindi paça çorbası tarifi nasıl yapılır?

Geleneksel Türk mutfağının şifa dolu lezzetlerinden hindi paça çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde vücut direncini artıran besleyici bir seçenek. Kemik suyunun zengin kolajen içeriğiyle cilt ve eklem sağlığına katkıda bulunan bu çorba, evde basit malzemelerle hazırlanabilen pratik bir tarife sahip. İşte hem lezzetli hem de faydalı hindi paça çorbasının detaylı yapım aşamaları...

25 Kasım 2025

Hindi Paça Çorbası Nedir?


Hindi paça çorbası, geleneksel Türk mutfağına ait besleyici ve şifalı bir çorba türüdür. Özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek, kemik ve eklem sağlığını desteklemek için sıklıkla tüketilir. Hindi paçası (ayak ve bacak kısımları) kullanılarak hazırlanan bu çorba, yüksek kolajen içeriği sayesinde cilt, saç ve tırnak sağlığına da faydalıdır. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz hindi paça çorbası tarifi:

Malzemeler:


  • 1 adet hindi paçası (iyice temizlenmiş)
  • 1 adet soğan (kabuklu, ikiye bölünmüş)
  • 2 adet havuç (iri doğranmış)
  • 3-4 diş sarımsak (bütün)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 litre su
  • 2 yemek kaşığı sirke (kemiklerden kolajen çıkması için)
  • Servis için: limon, kıyılmış maydanoz, pul biber

Yapılışı:


  1. Hindi paçalarını bol suyla yıkayın ve tencereye alın. Üzerine 2 litre soğuk su ekleyin.
  2. Sirkeyi ekleyip, orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra oluşan köpükleri bir kevgirle alın.
  3. Soğan, havuç ve sarımsakları ekleyin. Kapağını kapatıp, kısık ateşte hindi paçaları yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2-3 saat) pişirin. Gerekirse ara sıra su ekleyin.
  4. Hindi paçaları yumuşadığında, tencereden çıkarıp ılınmaya bırakın. Etleri kemiklerinden ayırın ve küçük parçalara bölün.
  5. Kemikleri atın, sebzeleri süzgeçten geçirip püre haline getirin veya doğrayın.
  6. Etleri ve sebze püresini tekrar tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip, 10-15 dakika daha pişirin.
  7. Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine limon suyu, kıyılmış maydanoz ve pul biber serperek sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Hindi paçalarını önceden haşlayıp suyunu değiştirerek daha hafif bir çorba elde edebilirsiniz.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için pişirme süresince su ekleyebilir veya buharlaşmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kolajen oranını artırmak için daha uzun süre (4-5 saat) kısık ateşte pişirebilirsiniz.
  • Servis öncesi bir miktar sarımsaklı yoğurt ekleyerek farklı bir lezzet deneyebilirsiniz.

Bu tarifle hazırlayacağınız hindi paça çorbası, hem lezzetli hem de sağlıklı bir öğün olacaktır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;