Havuçlu ve Patatesli Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- 6 su bardağı su
- 1 adet tavuk bulyon (vejetaryen için sebze bulyon)
Yapılışı:
- Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün.
- Soğanı küp küp doğrayın, havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip karıştırın.
- Yıkanmış mercimeği, suyu ve bulyonu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, sebzeler ve mercimek yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Çorba kıvam alınca ocaktan alıp, dilerseniz blender ile pürüzsüz hale getirin.
- Sıcak servis yapın, üzerine limon sıkarak ve nane ile süsleyerek tüketebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Mercimekleri iyice yıkayın, böylece çorbanın rengi berrak olur.
- Sebzeleri aynı boyutta doğrayın, böylece hepsi eşit pişer.
- Çorbayı blender ile çekmek istemiyorsanız, sebzeleri daha küçük doğrayabilirsiniz.
- Servis sırasında bir kaşık yoğurt ekleyerek farklı bir lezzet katabilirsiniz.
|