Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet orta boy havuç
- 200 gram tavuk göğsü (kemikli veya kemiksiz)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- 6 su bardağı su
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
Hazırlık Aşamaları:
- Havucu soyup küp küp doğrayın.
- Soğanı ince ince yemeklik doğrayın, sarımsakları ezin veya minik doğrayın.
- Tavuk göğsünü yıkayıp uygun parçalara bölün.
Pişirme Süreci:
- Bir tencereye zeytinyağını ekleyip ısıtın.
- Soğanı ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Tavuk parçalarını tencereye ekleyip her yönü hafifçe renk alana kadar pişirin.
- Doğranmış havucu ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın.
- Üzerine suyu ilave edin, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, tavuk ve havuçlar yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Pişen tavukları tencereden alıp, ılıdıktan sonra didikleyin veya küçük parçalara bölün.
- Didiklenen tavukları tekrar tencereye ekleyip bir taşım kaynatın.
- Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.
Not:
- Daha kıvamlı bir çorba için, 1 yemek kaşığı unu yağda hafifçe kavurup çorbaya ekleyebilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak, çorbaya patates veya kereviz de ekleyebilirsiniz.
|