Havuçlu tarhana çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Lezzetli ve besleyici bir havuçlu tarhana çorbası hazırlamak için gerekli tüm malzemeler ve adım adım yapılış detayları burada bulunuyor. Çorbanın pürüzsüz kıvamı ve zengin aroması için önemli ipuçlarına da yer verilmiş.

25 Kasım 2025

Havuçlu Tarhana Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı tarhana
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı su veya et suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşamaları:


1. Tarhanayı Hazırlama:

  • Bir kasede 1 su bardağı tarhanayı 1 su bardağı soğuk su ile ıslatın ve topaklanmayacak şekilde karıştırın. 10-15 dakika bekletin.

2. Sebzeleri Doğrama:

  • Havucu rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın.
  • Soğanı ince ince doğrayın.
  • Sarımsağı ezin veya rendeleyin (kullanacaksanız).

3. Tencerede Pişirme:

  • Orta boy bir tencerede 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın.
  • Doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Rendelenmiş havucu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

4. Çorbayı Birleştirme:

  • Hazırladığınız tarhana karışımını tencereye ekleyin ve 1-2 dakika karıştırarak pişirin.
  • 6 su bardağı su veya et suyunu yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Tuz, kırmızı toz biber ve sarımsağı (varsa) ekleyin.

5. Kaynatma ve Kıvam Alma:

  • Çorbayı kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra ocağın altını kısın.
  • 10-15 dakika kadar havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin, ara sıra karıştırın.

6. Servis:

  • Çorbayı ocaktan aldıktan sonra üzerine nane serperek sıcak servis yapın.
  • İsterseniz yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.

İpuçları:

  • Tarhanayı önceden ıslatmak, çorbanın topaklanmasını önler ve daha pürüzsüz bir kıvam sağlar.
  • Et suyu kullanırsanız, çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
  • Kıvamını beğenmezseniz, su ekleyerek inceltebilir veya biraz daha pişirerek koyulaştırabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;