Havuç ve Kabak Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy kabak
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı sebze suyu veya tavuk suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Yarım su bardağı krema (isteğe bağlı)
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Havucu ve kabağı iyice yıkayıp, kabuklarını soyun. Küp küp doğrayın.
- Soğanı ince ince doğrayın. Sarımsak kullanacaksanız, onu da ince kıyın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanı (ve sarımsağı) ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Doğranmış havuç ve kabakları tencereye ekleyip, 5 dakika kadar daha kavurun.
- Sebze suyu veya tavuk suyunu tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve naneyi ilave edip karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Pişen çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin. Krema kullanacaksanız, bu aşamada ekleyip karıştırın.
- Çorbayı bir kez daha ısıtıp, sıcak servis yapın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip, taze naneyle süsleyebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Sebzeleri eşit boyutta doğramak, pişme süresini dengeler.
- Krema yerine yoğurt da kullanabilirsiniz, ancak yoğurdu çorbaya eklerken ılık olmasına dikkat edin.
- İsterseniz çorbaya bir tutam zerdeçal veya kimyon ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
Besin Değeri:
- Bu çorba, A vitamini, C vitamini ve lif açısından zengindir, bağışıklık sistemini destekler ve sindirime yardımcı olur.
|