Havuç ve balkabağı ile nefis bir çorba nasıl yapılır?

Havuç ve balkabağının doğal tatlılığını birleştiren bu kremsi çorba, sonbahar ve kış aylarının en ferahlatıcı lezzetlerinden birini sunuyor. Zencefil ve köri ile derinleşen aroması, basit malzemelerle hazırlanan bu tarifi hem besleyici hem de şık bir seçenek haline getiriyor.

25 Kasım 2025

Havuç ve Balkabağı Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 3 orta boy havuç
  • 400 gram balkabağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 litre sebze suyu veya tavuk suyu
  • 1 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı köri
  • Tuz ve karabiber
  • Taze maydanoz (servis için)

Hazırlık:


  • Havuçları ve balkabağını soyup küp küp doğrayın
  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Sarımsakları ezin veya ince kıyın

Yapılışı:

  • Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın
  • Soğanı ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar kavurun
  • Havuç ve balkabağı küplerini ekleyip 5 dakika daha kavurun
  • Sebze suyunu, rendelenmiş zencefili ve köriyi ekleyin
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin
  • Pişen çorbayı blender'dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin
  • Kremayı ekleyip karıştırın
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın
  • Üzerine taze maydanoz serperek servis yapın

İpuçları:

  • Çorbayı daha kıvamlı yapmak için 1 adet patates ekleyebilirsiniz
  • Vejetaryen versiyonu için sebze suyu kullanın
  • Servis sırasında üzerine kavrulmuş balkabağı çekirdeği serpebilirsiniz
  • Daha aromalı olması için bir tutam muskat rendeleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;