Haşlama suyu çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Et haşlama suyunu değerlendirmek için hem pratik hem de besleyici bir çözüm arıyorsanız, bu nefis çorba tam size göre. Tavuk veya kırmızı et suyunun lezzetini, taze sebzeler ve baharatlarla birleştiren bu tarif, az malzemeyle maksimum tat vaat ediyor.
Haşlama Suyu Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 litre et haşlama suyu (tavuk veya kırmızı et)
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 çay bardağı tel şehriye veya arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Maydanoz (servis için)
Yapılışı:
- Haşlama suyunu bir tencereye alın. Eğer et suyunuz yoksa, 2 litre suya 2-3 parça kemikli et veya tavuk ekleyerek 30 dakika haşlayıp suyunu kullanabilirsiniz.
- Soğanı yemeklik doğrayın. Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın.
- Bir tavada sıvı yağı ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Hazırladığınız salçalı karışımı haşlama suyuna ekleyin.
- Doğranmış havuç ve patatesleri de tencereye ekleyip 15 dakika kaynatın.
- Şehriyeleri ekleyip 10 dakika daha pişirin.
- Tuz ve baharatları ilave edip 5 dakika daha kaynatın.
- Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Not:
- Et suyunuz yağlı ise, buzdolabında bir süre bekletip üzerindeki yağı alabilirsiniz.
- Dilerseniz içine 1 diş sarımsak ekleyebilirsiniz.
- Çorbanızı limon sıkarak da tüketebilirsiniz.
|