Hamur tarhana çorbası nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Lezzetli bir Anadolu klasiği olan hamur tarhana çorbası, hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek. Ev yapımı hamur parçalarıyla zenginleşen bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Malzemelerin doğal lezzetleriyle hazırlanan tarif, geleneksel pişirme yöntemlerini modern mutfaklara taşıyor.

25 Kasım 2025

Hamur Tarhana Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı tarhana
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 6 su bardağı su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 adet yumurta (çırpılmış, hamur için)
  • 1 su bardağı un (hamur için)
  • 1 çay kaşığı tuz (hamur için)
  • Yarım su bardağı su (hamur için, kıvama göre ayarlanabilir)

Hamur Hazırlığı:


  • Bir kasede un, yumurta ve tuzu karıştırın.
  • Yavaş yavaş su ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15-20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru un serpilmiş bir tezgahta incecik açın ve küçük kareler veya şeritler halinde kesin. Dilerseniz hamuru elle kopararak da kullanabilirsiniz.

Çorba Yapılışı:

  • Geniş bir tencereye tereyağını veya zeytinyağını alıp ısıtın.
  • Soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun, ardından sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Tarhanayı tencereye ekleyip, yağla iyice karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Bu işlem, tarhananın çorbanın topaklanmasını önler.
  • Yavaş yavaş suyu veya et suyunu ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmayı engelleyin.
  • Tuzu ve kırmızı toz biberi ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Çorba kaynadıktan sonra, hazırladığınız hamur parçalarını ekleyin ve hamurlar pişene kadar (yaklaşık 10-15 dakika) orta ateşte pişirin.
  • Son olarak naneyi ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın, üzerine bir parça tereyağı ve kırmızı biber gezdirerek sunabilirsiniz. Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.

Not:

  • Tarhanayı kavurma işlemi, çorbanın rengini koyulaştırır ve lezzetini artırır.
  • Hamurun ince açılması, çorbada daha iyi pişmesini sağlar.
  • İsteğe bağlı olarak, çorbaya nohut veya kıyma da ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;