Hafif terbiyeli yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: yeşil mercimeğin hafif terbiyeli haliyle sofraları şenlendirecek nefis bir çorba. Malzemelerin uyumlu dokusu ve baharatların dengeli kullanımıyla hem doyurucu hem de hafif bir lezzet sunuyor.
Hafif Terbiyeli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı sıcak su
Terbiye İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Yeşil mercimeği yıkayıp süzün.
- Soğanı küp küp, havucu ve patatesi küp şeklinde doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Yeşil mercimeği, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyip karıştırın.
- Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Çorba pişerken terbiye için yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu bir kasede çırpın.
- Terbiyeye bir kepçe sıcak çorbadan yavaş yavaş ekleyip karıştırarak ılıştırın.
- Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
- Çorba kıvam alınca ocaktan alıp sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Çorbayı blender'dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam da elde edebilirsiniz.
- Terbiyeyi eklerken hızlı karıştırmak topaklanmayı önler.
- İsteğe bağlı olarak üzerine nane veya pul biber serpebilirsiniz.
|