Ezogelin çorbası 4 kişilik nasıl yapılır?
Kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden Ezogelin çorbasının dört kişilik pratik tarifi, hem besleyici hem de doyurucu özelliğiyle sofralarınızı şenlendirecek. İşte ev yapımı bu geleneksel çorbanın püf noktalarıyla hazırlanmış detaylı reçetesi.
Ezogelin Çorbası 4 Kişilik Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1,5 litre su
- Tuz
Yapılışı:
- Mercimek ve pirinci yıkayıp süzün.
- Soğanı ince ince doğrayın.
- Tencerede sıvı yağı ısıtıp soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Mercimek ve pirinci ekleyip 2-3 dakika karıştırın.
- Su, tuz ve baharatları ekleyip kaynatın.
- Kısık ateşte mercimek ve pirinç yumuşayana kadar pişirin.
- Çorba kıvam alınca ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin.
- Sıcak servis yapın, üzerine nane serperek sunabilirsiniz.
Not: Kıvamını beğenmezseniz, biraz daha su ekleyip kaynatabilirsiniz. Dilerseniz limon sıkarak servis edebilirsiniz.
|