Evde pratik domates çorbası nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve besleyici bir başlangıç olan ev yapımı domates çorbası, hem pratik hem de ekonomik bir seçenek sunuyor. Taze domateslerin doğal aromasıyla hazırlanan bu tarif, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak veya hafif bir öğün arayışında size en iyi alternatifi sağlayacak.

25 Kasım 2025

Evde Pratik Domates Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 4-5 adet olgun domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 litre sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı)
  • Krema veya yoğurt (servis için)
  • Taze fesleğen veya maydanoz (dekore etmek için)

Hazırlanışı:


1. İlk olarak domateslerin kabuklarını soyun. Bunun için domateslerin üzerine çizik atıp kaynar suda 1-2 dakika beklettikten sonra soğuk suya alarak kolayca soyabilirsiniz.

2. Soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın, sarımsakları da ezin veya rendeleyin.

3. Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanları pembeleşene kadar kavurun.

4. Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar 1 dakika daha kavurun.

5. Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurmaya devam edin.

6. Doğranmış domatesleri tencereye ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.

7. Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve naneyi ilave edin. İsterseniz domateslerin asitliğini dengelemek için şeker de ekleyebilirsiniz.

8. Çorbayı kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin.

9. Pişen çorbayı blender'dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.

10. Servis yapmadan önce bir taşım daha kaynatın.

Servis Önerisi:

Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine bir kaşık krema veya yoğurt ekleyebilirsiniz. Taze fesleğen veya ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın. Yanına çıtır ekmek dilimleri veya kruton ile harika bir lezzet elde edersiniz.

Püf Noktaları:

  • Domateslerin olgun ve kırmızı olması çorbanın rengi ve lezzeti için önemlidir
  • Çorbayı blender'dan geçirdikten sonra süzgeçten geçirerek daha pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz
  • Daha kremalı bir kıvam için pişirme sonunda biraz krema ekleyebilirsiniz
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;