Etsiz yuvalama çorbası nasıl yapılır? tarifi nedir?

Lezzetli ve doyurucu bir çorba arayanlar için pratik bir seçenek: Etsiz yuvalama çorbası. Un, yumurta ve sudan hazırlanan minik hamur topları, salçalı temel ile buluşarak hem besleyici hem de ekonomik bir öğün sunuyor.

25 Kasım 2025

Etsiz Yuvalama Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı su (çorba için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz

Yuvalama Hamuru Hazırlığı:


  • Derin bir kasede un, yumurta ve suyu karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın ve bir tepsiye dizin.

Çorba Yapımı:

  • Tencerede sıvı yağı ısıtın, ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  • Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  • 6 su bardağı suyu ilave edin, kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan suya hazırladığınız yuvalamaları tek tek atın.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyin.
  • Yuvalamalar pişene kadar (yaklaşık 20-25 dakika) kısık ateşte pişirin.

Son Dokunuşlar:

  • Çorba pişerken ince kıyılmış sarımsak ve maydanozu ekleyin.
  • Kuru naneyi son 5 dakikada ilave edin.
  • Çorbayı sıcak servis yapın.

Not: İsterseniz servis sırasında üzerine limon sıkabilir veya bir kaşık yoğurt ile süsleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;