Etsiz taze bamya çorbası tarifi nasıl yapılır?
Taze bamyanın en lezzetli hallerinden biri olan bu çorba, hem hafif hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Yaz kış sofraları renklendiren bu tarif, etsiz olmasına rağmen oldukça doyurucu ve aromatik bir tat vaat ediyor.
Etsiz Taze Bamya Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram taze bamya
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4-5 diş sarımsak
- 1 limonun suyu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yeterince tuz ve karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 litre sıcak su
Hazırlık Aşaması:
- Bamyaları yıkayıp, saplarını bıçakla çok derin olmayacak şekilde kesin (bamyanın salyasını azaltmak için)
- Soğanı ince ince doğrayın
- Domatesleri rendeleyin veya küp küp doğrayın
- Sarımsakları ince ince dilimleyin
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın
- Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
- Domates salçası ve biber salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
- Rendelenmiş domatesleri ilave edip suyunu çekene kadar pişirin
- Hazırladığınız bamyaları tencereye ekleyin ve 5 dakika kadar karıştırarak kavurun
- Sıcak suyu ekleyin, toz şeker, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edin
- Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve bamyalar yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin
- Son 5 dakikada dilimlenmiş sarımsakları ekleyin
- Ocaktan almadan önce limon suyu ve kuru naneyi ilave edip karıştırın
Püf Noktaları:
- Bamyaların salya yapmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını ayarlayabilirsiniz
- Daha lezzetli olması için 1 gün bekletip servis yapabilirsiniz
- İsteğe bağlı olarak 1-2 yemek kaşığı pirinç ekleyebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak servis yapın
- Yanında limon dilimleri ve ekmekle servis edebilirsiniz
- Üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz
|