Etli tel şehriye çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli bir başlangıç olarak soğuk kış günlerini ısıtacak, besleyici etli tel şehriye çorbasının pratik tarifi ve püf noktaları paylaşılıyor.

20 Kasım 2025

Etli Tel Şehriye Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 200 gram kuşbaşı et (dana veya kuzu)
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 8-10 su bardağı su
  • 1 adet et suyu tableti (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • İlk olarak kuşbaşı etleri orta ateşte tencerede suyunu salıp çekene kadar kavurun
  • Soğanı ince doğrayıp etlerle birlikte kavurmaya devam edin
  • Havuç ve patatesi küp küp doğrayarak tencereye ekleyin
  • Üzerine suyu ilave edip kaynamaya bırakın
  • Etler ve sebzeler yumuşayınca tel şehriyeleri ekleyin
  • Baharatları ilave edip 10-15 dakika daha pişirin
  • Çorba kıvam alınca ocaktan alıp servis yapın

Püf Noktaları:

  • Etleri iyice kavurmak lezzetini artırır
  • Şehriyeleri çok fazla pişirmemeye dikkat edin
  • İsteğe göre maydanoz veya nane ile süsleyebilirsiniz
  • Daha koyu kıvamlı olmasını isterseniz su miktarını azaltabilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapılması tavsiye edilir
  • Yanında limon ve kuru naneyle servis edebilirsiniz
  • Taze ekmek veya lavaş ile mükemmel gider

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;