Etli nohutlu mantı çorbası nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan etli nohutlu mantı çorbası, hem doyurucu hem de besleyici bir seçenek. Un, kıyma ve nohutun mükemmel uyumuyla hazırlanan bu çorba, özellikle soğuk günlerde içinizi ısıtacak. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif.

25 Kasım 2025

Etli Nohutlu Mantı Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 8 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz (damak zevkine göre)

Hazırlık Aşamaları:


  • Hamur için; un, yumurta, su ve tuzu karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirin.
  • İç harcı için; rendelenmiş soğan ve kıymayı tavada kavurun. Baharatları ekleyip soğumaya bırakın.
  • Dinlenen hamuru açıp küçük kareler kesin. Her karenin içine hazırladığınız harçtan koyup mantı şeklini verin.
  • Büyük bir tencerede tereyağını eritin, salçayı ekleyip kavurun. Et suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan suya mantıları ve haşlanmış nohutu ekleyip 15-20 dakika pişirin.
  • Son olarak naneyi ekleyip 5 dakika daha pişirerek ocaktan alın.

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın, üzerine yoğurt ve nane serperek sunabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;