Enginar çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler?

Taze enginarların lezzetini öne çıkaran, besleyici ve hafif bir çorba arayanlar için pratik bir tarif. Enginarların doğal aroması, patates ve baharatlarla uyum içinde birleşerek hem göze hem damağa hitap eden bir sonuç veriyor.

25 Kasım 2025

Enginar Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 4 adet taze enginar (veya 1 kutu konserve enginar)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet patates
  • 1 litre sebze suyu veya tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • 1 kase yoğurt (servis için)

Yapılışı:


  • Taze enginarları temizleyip, limonlu suda bekletin
  • Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurun
  • Küp küp doğranmış patates ve enginarları ekleyip 5 dakika daha kavurun
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin
  • Sebze suyunu veya tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın
  • Enginarlar ve patatesler yumuşayınca blender ile pürüzsüz hale getirin
  • Sütü ekleyip bir taşım kaynatın
  • Tuz, karabiber ve naneyi ekleyip karıştırın
  • Limon suyunu ekleyip ocaktan alın
  • Servis yaparken üzerine bir kaşık yoğurt ile süsleyin

Püf Noktaları:

  • Enginarları kararmaması için limonlu suda bekletin
  • Kıvamını ayarlamak için süt miktarını değiştirebilirsiniz
  • Daha kremalı bir çorba için süt yerine krema kullanabilirsiniz
  • Taze nane ile servis ederek aromasını zenginleştirebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;