Ekşili Ispanak Başı Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 demet taze ıspanak
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça (domates veya biber salçası)
- 1 adet limon suyu
- 6 su bardağı su veya et suyu
- Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kuru nane
Yapılışı:
- Ispanakları iyice yıkayın ve ince ince doğrayın.
- Soğanı küp küp doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını alın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurun.
- Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
- Su veya et suyunu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın, topaklanmayı önleyin.
- Doğranmış ıspanakları tencereye ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Ispanaklar yumuşayınca, limon suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın.
- Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
- Ocaktan almadan önce kuru naneyi serpin.
- Sıcak servis yapın, dilerseniz yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Ispanakları çok fazla pişirmemeye dikkat edin, böylece rengi ve besin değeri korunur.
- Et suyu kullanırsanız, çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
- Ekşilik için limon suyunu son anda ekleyin, uzun süre kaynatmayın.
|