Ekşili ıspanak başı çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: Ekşili ıspanak başı çorbası, hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Taze ıspanak ve limonun ferahlatıcı uyumu, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.

25 Kasım 2025

Ekşili Ispanak Başı Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 demet taze ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça (domates veya biber salçası)
  • 1 adet limon suyu
  • 6 su bardağı su veya et suyu
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Yapılışı:


  • Ispanakları iyice yıkayın ve ince ince doğrayın.
  • Soğanı küp küp doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını alın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurun.
  • Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Su veya et suyunu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın, topaklanmayı önleyin.
  • Doğranmış ıspanakları tencereye ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Ispanaklar yumuşayınca, limon suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın.
  • Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
  • Ocaktan almadan önce kuru naneyi serpin.
  • Sıcak servis yapın, dilerseniz yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Ispanakları çok fazla pişirmemeye dikkat edin, böylece rengi ve besin değeri korunur.
  • Et suyu kullanırsanız, çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
  • Ekşilik için limon suyunu son anda ekleyin, uzun süre kaynatmayın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;