Düdüklüde sebzeli mercimek çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir çorba hazırlamak için düdüklü tencereyle hazırlanan pratik bir sebzeli mercimek çorbası tarifi. Kırmızı mercimeğin besleyiciliği ile sebzelerin lezzetini birleştiren bu tarif, hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek sunuyor.
Düdüklü Tencerede Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 litre sıcak su veya et suyu
- 1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
- Limon ve kıyılmış maydanoz (servis için)
Hazırlık Aşamaları:
- Mercimeği yıkayıp süzün
- Soğanı küp küp doğrayın
- Havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın
Pişirme Yöntemi:
- Düdüklü tencereye zeytinyağını alın
- Soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Salça ekleyip 1 dakika daha kavurun
- Doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin
- Mercimeği ilave edip karıştırın
- Sıcak su veya et suyunu ekleyin
- Tuz ve baharatları ilave edin
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın
- Orta ateşte 10-12 dakika pişirin
- Buhar tamamen çıktıktan sonra kapağı açın
Son İşlemler:
- Çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin
- Kıvamı koyu ise sıcak su ekleyip ayarlayın
- Bir taşım daha kaynatın
Servis Önerisi:
- Üzerine limon sıkıp maydanoz serperek servis yapın
- Yanında limon dilimleri ile sıcak servis edin
Püf Noktaları:
- Mercimekler çok fazla yıkanmamalı, besin değeri kaybolmasın
- Düdüklü tencerenin buharı tamamen çıkmadan kapağı açmayın
- Çorbanın kıvamını servis öncesi ayarlayın
- İsteğe göre sarımsak veya farklı baharatlar ekleyebilirsiniz
|