Domatesli şehriye çorbası nasıl yapılır, tarifi nedir?

Lezzetli ve pratik bir başlangıç yemeği arayanlar için nefis bir domatesli şehriye çorbası tarifi. Taze domates ve şehriyenin uyumu, hafif baharatlarla zenginleşerek soğuk kış günlerini ısıtacak bir lezzet sunuyor.

25 Kasım 2025

Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp küp doğranmış)
  • 1 adet domates (küp doğranmış veya rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı şehriye
  • 6 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (servis için)

Yapılışı:


  • Bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Havucu ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın.
  • Küp doğranmış veya rendelenmiş domatesi ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
  • Şehriyeleri tencereye ekleyip hafifçe kavurun (2-3 dakika).
  • Sıcak suyu veya et suyunu yavaşça ekleyin, tuz ve baharatları ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, şehriyeler yumuşayana kadar (yaklaşık 10-12 dakika) pişirin.
  • Çorba pişince ocaktan alın, kuru naneyi ekleyip karıştırın.
  • Servis yaparken kaselere aldığınız çorbanın üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip sıcak servis yapın.

İpuçları:

  • Et suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olur.
  • Domatesleri rendeleyerek kullanmak çorbaya daha homojen bir kıvam verir.
  • İsteğe bağlı olarak maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;