Domates ve Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 2 adet domates (küp doğranmış)
- 300 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 1 su bardağı tel şehriye
- 6 su bardağı tavuk suyu veya su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
- Soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dakika kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun, kokusu çıkana kadar.
- Domatesleri ilave edin ve suyunu salıp çekene kadar, 5-6 dakika pişirin.
- Tavuk kuşbaşlarını tencereye ekleyin ve her yeri renk alana kadar, 5-7 dakika pişirin.
- Tavuk suyu veya suyu ekleyin, tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı pul biberi katın.
- Kaynamaya başlayınca ateşi kısın, kapağını kapatıp tavuklar yumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin.
- Tel şehriyeyi ekleyin ve 8-10 dakika daha, şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
- Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
- Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine limon sıkabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Tavuk suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olur.
- Tel şehriyeyi çok fazla pişirmemeye dikkat edin, aksi halde çorba kıvamını kaybedebilir.
- Domateslerin mevsimine göre, 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyerek renk ve lezzet takviyesi yapabilirsiniz.
|